WONEN IN OF OM ROTTERDAM

Rotterdam is een echte wereldstad: hip, dynamisch, ruim en modern. Niet voor niets is Rotterdam uitgeroepen tot de Beste Binnenstad van Nederland 2015 – 2017 en Best in Travel 2016 door Lonely Planet. Kenmerkend zijn de hoge gebouwen, de Maas, de haven, hippe restaurants en food markets, musea en geweldige festivals.

Rotterdam geeft bij veel mensen een gevoel van vrijheid, en dat merkt u ook op de woningmarkt. De stad staat bekend om zijn gevarieerde woningaanbod en redelijke huizenprijzen. Wilt u een penthouse aan de Maas, een jaren dertig woning met een tuin, een studio voor u alleen of een nieuwbouwwoning in een kindvriendelijke buurt? Wat het ook voor woning is, de kans is groot dat ik het voor u ga vinden.

Ook als u al precies weet wat voor huis u wilt, is er veel om over na te denken. Rotterdam heeft namelijk rijk aan contrasten. Elke wijk heeft zijn eigen karakter. Van het bruisende centrum tot Hoek van Holland, waar u vrijwel aan de Noordzee woont. Van multiculturele wijken, zoals het Oude Noorden en de Kop van Zuid tot Katendrecht in de Maas. Wat past het best bij u en uw woonwensen? Hoe zit het met scholen, winkels en bereikbaarheid? En is er genoeg ruimte in de buurt om te sporten en te recreëren? Kortom, Rotterdam heeft zelf veel te bieden.

Woont u liever buiten de stad? De omringende gemeenten hebben elk hun eigen karakter en zijn perfect verbonden met Rotterdam. Ik ken Rotterdam en de woningmarkt door en door en heb zelf bijvoorbeeld gewoond in het Centrum, Kralingen, Prins Alexander, Dirksland, Middelharnis, ’s Gravendeel en Capelle aan den IJssel. Daarom vertel ik hier meer over de wijken in Rotterdam en omringende gemeenten waar ik voor u graag een passende woning zoek.

Wonen in Rotterdam

Centrum

De meest kosmopolitische plek om te wonen in Rotterdam is natuurlijk het centrum. Hier gaat het leven 7x24 uur door. Een studio of appartement met uitzicht op bijzondere architectuur, of op de Maas, is een genot. Samen met Kralingen is het centrum bij studenten, expats en jongeren dé plek om te wonen. U heeft alles om de hoek: kroegjes, eettentjes, terrassen, winkels, theater, musea en bioscoop.

Kop van Zuid

Kop van Zuid ligt tegenover het centrum van Rotterdam. De wijk wordt daarmee verbonden door de Erasmusbrug, de ondergrondse metroverbinding en, via Noordereiland, de Willemsbrug. Het vormt hiermee een belangrijke verbinding tussen ’Noord’ en ’Zuid’. Het inkomens- en opleidingsniveau zijn over het algemeen relatief hoog. In de wijk wonen mensen met veel verschillende culturele achtergronden. In de wijk staat veel nieuwbouw, waaronder ook veel hoogbouw. Daarnaast zijn er ook enkele monumentale panden, soms al bijna anderhalf eeuw oud.

Kralingen

Kralingen is een karakteristieke wijk met een historische uitstraling en een rustig stedelijk en groen woonmilieu. Het gebied is voor een groot deel een beschermd stadsgezicht. Over het algemeen wonen er hoogopgeleide, zelfredzame, goed verdienende mensen die genieten van het leven. De bevolking bestaat hoofdzakelijk uit autochtone inwoners. De aanwezigheid van de onderwijsinstellingen zorgt voor een flinke studentenpopulatie in de wijk. Het gemiddeld inkomen is hoog. Het Kralingse Bos is het grootste stadspark van Rotterdam. In 2007 werd het gebied uitgeroepen tot Beste Openbare Ruimte van Nederland.

Blijdorp

Statige singels en rustige straten. Niet voor niets staat de wijk Blijdorp op de nominatie voor beschermd stadsgezicht. De afgelopen jaren is de bevolking in deze wijk verjongd. Blijdorp heeft aantrekkingskracht op mensen tussen de 25 en 45 jaar. Het is het goed recreëren in het Roel Langerakpark, het Vroesenpark en diergaarde Blijdorp. Met de komst van de RandstadRail zijn het centrum van Rotterdam en Den Haag snel bereikbaar.

Oude Noorden

Het Oude Noorden kent pleinen, singels en gezellige vooroorlogse straatjes. De oude volkswijk zit vol diversiteit en tegenstellingen. Jong, oud, rijk, arm, studenten, acteurs, kunstenaars, ondernemers en winkeliers wonen en werken er naast en met elkaar. De bewoners vormen samen een bont gezelschap. Er zijn relatief veel eenpersoonshuishoudens en eenoudergezinnen. De wijk kent meerdere verenigde bewonersgroepen waarin mensen gezamenlijke tuinen, speel- en binnenplaatsen beheren.

Hillegersberg-Schiebroek

Het sfeervolle Hillegersberg-Schiebroek is een water- en lommerrijke wijk met een dorps karakter. Beeldbepalend zijn de Bergse Plassen en de rivier de Rotte. U vindt er fraaie historische panden, monumentale herenhuizen en villa’s, maar ook lage flats, afgewisseld met eengezinswoningen en nieuwbouw. Er is veel ruimte voor water en groen. Zeilen en roeien zijn veel beoefende activiteiten en naast villa’s bevinden zich in de Achterplas veel zomerhuisjes. RandstadRail brengt zowel Rotterdam als Den Haag dichtbij.

Prins Alexander

Deelgemeente Prins Alexander betreft een groot gebied ten oosten van de Rotterdamse binnenstad. De verschillende wijken in deze deelgemeente hebben allemaal hun eigen kenmerken. Het Lage Land is bijvoorbeeld een naoorlogse wijk, iets meer dan de helft van de bewoners is alleenstaand en ruim een vijfde zijn gezinnen met kinderen. Kralingseveer is de kleinste en oudste wijk van Prins Alexander, met veel oudbouw, verdeeld over een vooroorlogs en een naoorlogs deel. Daarnaast zijn er ook nieuwbouwwoningen te vinden. 70% van de huizen is particulier bezit. In het noordoosten van de deelgemeente ligt de nieuwbouwwijk Nesselande met een groot aanbod van ruime woningen met een tuin en appartementen met zicht op de Zevenhuizerplas. Ommoord is een rustige woonwijk met veel groen. In het middengebied kom je veel hoogbouw tegen en de laagbouw is aan de rand van de hoogbouw gesitueerd.Oosterflank is gebouwd in de jaren tachtig en bestaat uit eengezinswoningen en (voornamelijk lage) appartementencomplexen.In Prinsenland en ’s-Gravenland heeft elke buurt zijn eigen karakter. De ene buurt heeft veel laagbouw en eengezinswoningen, de andere wat meer hoogbouw en appartementen.Zevenkamp ligt aan de noordoostelijke rand van Rotterdam, tussen de wijken Ommoord en Nesselande. Zevenkamp is een wijk met uitstekende voorzieningen, een gevarieerd woningaanbod en recreatiemogelijkheden in een groene omgeving.

Katendrecht

Katendrecht is een schiereiland op Rotterdam-Zuid omringd door de Maashaven, Nieuwe Maas en de Rijnhaven. Katendrecht is een van de populairste wijken van Rotterdam en heeft de afgelopen jaren een enorme metamorfose ondergaan. Van een beruchte probleemwijk, waar de meeste mensen liever niet kwamen, is het nu een van de meest populaire, hippe en veilige wijken van Rotterdam. Het kent een unieke mix van historische panden en trendy nieuwbouw. De bevolkingssamenstelling van Katendrecht is uniek te noemen. Enerzijds wonen er nog veel ’Kapenezen’ van het eerste uur. Anderzijds trok de wijk de afgelopen jaren honderden nieuwe bewoners aan, waaronder veel tweeverdieners en gezinnen met kinderen. Daarom loopt het inkomens- en opleidingsniveau sterk uiteen. Dit geldt ook voor de culturele achtergronden van de bewoners.


Wonen buiten Rotterdam

Aan de Hollandse IJssel

Grenzend ten oosten aan Rotterdam liggen drie middelgrote gemeenten: Capelle, Krimpen en Nieuwerkerk aan den IJssel. U vindt er alles: scholen, sportfaciliteiten, winkelcentra, medische voorzieningen en recreatiemogelijkheden. Met een perfecte openbaar vervoer verbinding naar het centrum van Rotterdam. Het unieke aan deze gemeenten is dat ze aan de rivier de Hollandse IJssel liggen.

Op IJsselmonde

Ten zuidwesten van Rotterdam, op het eiland IJsselmonde, liggen de kleine gemeenten Rhoon, Poortugaal, Hoogvliet en Barendrecht. Kenmerkend voor deze gemeenten is de authentiek, Middeleeuwse dorpskern en de forensen met de Rotterdamse haven. Dankzij een uitstekende metroverbinding bent u binnen 20 minuten in het centrum van Rotterdam. Het eiland IJsselmonde is met tunnels verbonden aan het vasteland waardoor u vrijwel niet door heeft dat u op een eiland woont.

Aan de Nieuwe Waterweg

Aan de Nieuwe Maas, in het Rijmondgebied liggen de oude gemeenten Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Hoek van Holland, met allemaal hun eigen historie. Vlaardingen staat bekend als dé haringstad van Nederland. Jeneverstad Schiedam is een toeristische trekpleister met haar historische centrum, beschermd stadsgezicht, de windmolens en oude ambachten. Maassluis is een stuk kleiner en heeft een beschermd dorpsgezicht met veel monumenten en bezienswaardigheden. Hoek van Holland is de kustplaats waar de Rotterdammers naar het strand gaan. De ligging is uniek, op de noordoever van de Nieuwe Waterweg waar deze de Noordzee bereikt.

In de Hoeksche Waard

Ten zuiden van Rotterdam, op een steenworp afstand, ligt de Hoeksche Waard. Voor de rustzoekers is het hier fijn wonen in een van de vijf kleine gemeenten: Binnenmaas, Cromstrijen, Korendijk, Oud-Bijerland, Strijen. De Hoeksche Waard bestaat uit 60 polders en heeft de status van Nationaal Landschap.

In het Rottemerengebied

Een kwartiertje ten noorden van Rotterdam is het aangenaam wonen in de groene dorpen Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk. Samen vormen ze de gemeente Lansingerland. Alle drie de dorpen liggen langs de rivier de Rotte, een groot natuur- en recreatiegebied met meren, strandjes en broedplaatsen voor vogels. Ook in het Bergse Bos wordt volop gerecreëerd en vinden outdoor activiteiten plaats. Dit gebied ligt op een steenworp afstand van Rotterdam Airport en de stad Den Haag.

Angelique Chow – de Jonge

Uw Relocation Manager

info@relocation010.com

+31 (0) 6 21 56 36 00